Woningbouw Eelderbaan

De Eelderbaan is een woningbouwproject in een nieuw park Ëelderbaan"dat de verbinding vormt tussen de jaren 70 wijk "Vinkhuizen"en de nieuwe wijk "De Held".

De hoge flats die jarenlang de rand van de wijk Vinkhuizen en het eind van de wijk Vinkhuizen markeerden worden nu in de nieuwe wijk ingebed.

Een nieuwe rand van het park wordt gevormd door woningen die voor de flat zijn gebouwd.

Een traditionele indeling met huizen aan de straat en achter het huis een tuin, is niet wenselijk omdat dan de bewoners van de flat, direct in de tuinen van de nieuwe huizen kunnen kijken.

Vandaar dat gekozen is om de woningen, achter op de kavel te zetten.Alleen een smalle strook bossages vormt een natuurlijke barriere naar de flat.

Hier ligt ook het achterpad naar de bergingen van de woningen. De hoofdentree van de woning zit voor aan de straat, waar ook de tuin ligt. 

De woning is gezoneerd. Aande de kant van de flat liggen de slaapkamers , badkamers en berging. Het wonen is over 2 lagen aan de tuinkant, op het park en het zuiden gericht. Een verzorgs entree-element en expressieve tuingevels vormen een stedelijke rand naar de grote ruimte van het park. In het ontwerp is reeds een dakopbouw meegenomen. Door de dakrand, 1 meter hoog te maken, vormt deze reeds de borstwering van de eventuele dakterrassen en maakt het niet veel uit voor het totale blok in welke verhouding het aantal dakopbouwen wordt gerealiseerd. De hoekbebouwing maakt op een groter schaalniveau het totale bouwblok af.